Καθίκι
γράφει ο Mersault μεσάνυχτα |Oδοιπορικά

Έμαθα τα όσα γίνανε και σε πληροφορώ ότι με έβγαλες από ένα κόπο γιατί ήθελα και εγώ να σου πω να τα χαλάσουμε γιατί βαρέθηκα να ασχολούμε με σένα. Κατάλαβα πως δεν αξίζεις τον κόπο να ασχολείται κάποιος μαζί σου.
Αυτά που είπες στην Αγγελική έπρεπε να τα πεις σε μένα και όχι να κάνεις ανακοίνωση στους άλλους, και να μη βρίσκεις τη δικαιολογία ότι δεν με έβρισκες να μου τα πεις, μπορούσες να με φωνάξεις μέσα στο σπίτι σου χθες και να μου τα πεις, εκτός κι αν ντρεπόσουνα.
Ακόμα θέλω να σου πω πως έπρεπε πρώτα να τα χαλάσεις με μένα και ύστερα να τα φτιάξεις με την άλλη στην Αθήνα. Μ’αυτό όμως που έκανες φάνηκε ότι είσαι μαλάκας. Το ζώδιό σου πάντως έπαιξε καλό παιχνίδι ούτε ηθοποιός νά’σουνα.
Και αν θες να μάθεις το είχα καταλάβει το πάσχα ότι τα είχες με άλλη γι’αυτό δε σου μιλούσα γιατί σε πληροφορώ ότι έχω αλλάξει πάρα πολύ δεν είμαι αυτή που ήξερες.
Λοιπόν αυτό είναι το πρόβλημά μου που ήθελες πολύ να μάθεις. Όσο για την αλυσίδα έπρεπε να την κρατήσεις γιατί τα δώρα δεν επιστρέφονται, εκτός βέβαια και αν σε ενοχλούσε η παρουσία της.
Εφόσον όμως τα είχες με την άλλη το πάσχα γιατί δέχτηκες την αλυσίδα μου για να μου το παίξεις ερωτευμένος;
Και να αφήσεις τις μαλακίες ότι τα είχες χαλάσει με την άλλη το πάσχα γιατί δεν μπορεί να τα είχες μ’αυτή και μετά να τα χαλάσεις για να δεις εάν εγώ είχα αλλάξει, και επειδή δεν είχα αλλάξει τα ξανάφτιαξες πάλι μ’αυτή. Η καρδιά δεν αλλάζει τόσο εύκολα αποφάσεις.
Λοιπόν συγνώμη για την ενόχληση αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς έπρεπε να στα πω αυτά, αφού δεν σε έβρισκα τον τρόπο να στα πω από κοντά. Ήθελα πολύ όμως να τα συζητήσουμε από κοντά.
Τελειώνοντας θέλω να σου πω πως δεν θέλω από τώρα και πέρα να σε ξέρω. Βρήκα ένα παιδάκι που με καταλαβαίνει και αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς μαζί του. Το μόνο κακό όμως είναι ότι έχετε το ίδιο όνομα, και έτσι μ’αυτό θα σε θυμάμαι.
Ελπίζω όμως με τον καιρό να σε ξεχάσω γιατί η αγάπη μου θα μετατραπεί σε μίσος και γι’αυτό δεν θα είμαι η αιτία εγώ.

(Μ., αν υπάρχει μια ελάχιστη περίπτωση να ιντερνετιάζεσαι και να αναγνωρίσεις το γράμμα που μου έστειλες τότε, συγγνώμη. Ήμουν καθίκι.
Αλλά ήμουν μόλις 14 ετών καθίκι κι άλλαξα τα τελευταία 22 χρόνια.)

Τι μας πιάνει και κάνουμε απολογισμούς μετά από κάποιον χωρισμό;
Σας διαβεβαιώ ότι παρ’όλο που ταυτίζομαι με τον Rob του High Fidelity, δεν το κάνω επί τούτου. Μου ήρθε από μόνος του. Ο απολογισμός.
Τέσσερις μεγάλες σχέσεις, αρκετές μικρότερες και αδιάφορες.
Τι έμαθα; Ανάθεμα κι αν ξέρω.
Έβαζα αυτόν τον καιρό να παίζει ξανά και ξανά το ξενέρωτο Tonight των Reamonn, δάκρυζα, τραγουδούσα μόνος μου, μιλούσα μόνος μου, σκεφτόμουν μπας και ξανάρχιζα μαθήματα κιθάρας, διάφορα, δεν ξέρω.
Το δύσκολο είναι να γράφω. Η ανασυγκρότηση πάντως άρχισε: Έβγαλα τον φρονιμίτη & ακούω That’s life από James Brown.

Μανιάνα.


3 απαντήσεις στο “Καθίκι”

 1. paperflowers

  -Τι έμαθα; Ανάθεμα κι αν ξέρω.
  -Έμαθες να χωρίζεις από κοντά..

 2. Mersault

  Από κοντά και μ’ένα σύντομο σχόλιο (7 λέξεις).

  Πρόοδος μέσα σε 22 χρόνια, ε;

 3. όνομα

  ανοιξε την καρδιά σου και θα γιανεις.
  ειμή κι αν γίωργος