Κάθε πέρυσι και καλύτερα
γράφει ο Mersault μεσάνυχτα |Τνπτνμμσ

μπου

Λυπήσου με κύριε Εργοδότα. Γκιβ μη ε μπρέηκ, που λέν” και στο χωριό μου.
Κι εγώ θα γίνω ο πιο καλός υπάλληλος, ο πιο υπάκουος, θ’ασκώ με πίστη κι επιμέλεια τα καθήκοντά μου, θα τηρώ ευλαβικά το 8ωρό μου και θα κάθομαι και παραπάνω «αν χρειαστεί».

Μόνο μη μου κόβεις την πρόσβαση στο web.

Μην με παρακολουθείς ρε διάολε τι sites παρακολουθώ και που μπαίνω για να χαλαρώσω για κανά μισάωρο. Αφού σου τη βγάζω τη δουλειά που απαιτείς, όσο παράλογη κι αν είναι αυτή, μην μου κόβεις το γαμοίντερνετ.
Τι θα κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου, στο ελάχιστο δηλαδή που απομένει μεταξύ δύο εργασιών; Θα τρώω τα νύχια μου; Θα τηλεφωνώ όπως άλλοι συνάδελφοί μου; Θα κουτσομπολεύω τη Σούλα; Θα παίζω ναρκαλιευτή;
Αφού δε γουστάρω να κάνω τίποτα από τα παραπάνω.
Είναι προς συμφέρον σου να μ’έχεις όσο πιο ευχαριστημένο γίνεται, για να σου βγάζω περισσότερη δουλειά.
H αποδοτικότητά μου, ΔΕΝ έχει να κάνει με το πόσα και ποια sites παρακολουθώ, αλλά με τη δουλειά που σου βγάζω.

Ηλίθιε.

Υστεριόγραφο.
Έψαξα κάμποσο και βρήκα την «ΟΔΗΓΙΑ Αρ. 115 / 2001» της ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
Στο τμήμα «Ε’ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ …», γράφει στην πέμπτη παράγραφο:

Η Αρχή έχει καταγράψει περιπτώσεις στις οποίες λαμβάνει χώρα συλλογή και επεξεργασία δεδομένων που σχετίζονται με τις επισκέψεις των εργαζομένων σε ιστοχώρους και ιστοσελίδες.
Η αρχή του σκοπού και της αναλογικότητας, όπως αυτές καθιερώνονται στον νόμο και έχουν ερμηνευτεί από την Αρχή, επιβάλλουν μόνο την μεμονωμένη και κατ’ εξαίρεση συλλογή και επεξεργασία τέτοιων δεδομένων και εφόσον αυτό θεμελιώνεται σε ένα προφανές υπέρτερο έννομο συμφέρον του υπευθύνου επεξεργασίας (άρθρο 5 παρ. 2 ε ).
Ένα τέτοιο έννομο συμφέρον μπορεί να συντρέχει όταν τεκμηριώνεται η ανάγκη εξακρίβωσης συμπεριφορών που απαγορεύονται από τις ρυθμίσεις που διέπουν τη σχέση απασχόλησης ή από κανονισμούς εργασίας, π.χ. επίσκεψη σε ιστοχώρους και ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο.
Από την αρχή της αναλογικότητας απορρέει επίσης η απαγόρευση της γενικής, συστηματικής και προληπτικής συλλογής και καταχώρισης των δεδομένων που αφορούν τις επισκέψεις που αναφέρονται παραπάνω.
Κρίσιμο στοιχείο για την κρίση του επιτρεπτού μιας τέτοιας συλλογής και καταχώρισης συνιστά η ειδική ενημέρωση των εργαζομένων για τη συλλογή και επεξεργασία τέτοιων δεδομένων, ενημέρωση η οποία εξάλλου επιτάσσεται ρητώς από τις γενικές διατάξεις (βλ. Άρθρο 11 του Ν. 2472/97).

Ε, όσο ενημέρωσαν εσάς, άλλο τόσο ενημέρωσαν κι εμένα. Μαλάκες.


2 απαντήσεις στο “Κάθε πέρυσι και καλύτερα”

  1. Ανώνυμος

    Φτου τους. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά για δες κάτι τέτοιο http://tor.eff.org/

  2. yatiohi

    Απ” ότι κατάλαβα δεν μπορείς να δεις το σάητ και να κατεβάσεις τα φοβερά αντίμετρα; Αν ισχύει, κατέβασέ το από το σπίτι σου και πέρασέ τα μετά.

    Το τορ είναι κατανεμημένη φάση, ο ένας κάνει τον πρόξυ του άλλου κτλ, δηλαδή μου φαίνεται πολύ πιθανό να δουλέψει.

    (λες να μας διαβάζει τώρα;)