World Jump Day, ή πως εξοργίζομαι με τα hoaxes
γράφει ο Mersault μεσάνυχτα |Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι

Εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχει το εξής site, στο οποίο παροτρύνουν τον κόσμο να πηδήξει μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στις 20 ιούλη προκειμένου ν’αλλάξει η τροχιά της γης για να βελτιωθεί το κλίμα της.

Προφανώς και πρόκειται περί hoax καθώς στην απίθανη περίπτωση που θα συντονιζόταν όλος αυτός ο κόσμος να πηδήξει ταυτόχρονα, η παραγωγή ενέργειας δε θα ήταν ικανή όχι για να αλλάξει την τροχιά της γης, αλλά ούτε για να ξυπνήσει την κυβέρνησή μας από το λήθαργό της.

Ο λόγος που με εκνευρίζουν τα hoaxes (δείτε για την εταιρεία που δίνει μετρητά για να πουλήσεις τη ψυχή σου We Want Your Soul, ή αυτούς που νοικιάζουν παιδιά Rent My Son – πολλά περισσότερα εδώ), δεν έχει να κάνει τόσο με την ιδιωτεία, τον κρετινισμό και την ηλιθιώδη ανθρώπινη ευπιστία.

Τσατίζομαι με όλο αυτό το bandwidth που πηγαίνει στο βρόντο και τα εκατομμύρια ευρώ που πηγαίνουν χαμένα σ’αυτές τις ιστορίες – χώρια ο χρόνος του μέσου σέρφερ που τρώει το δικό ΜΟΥ χρόνο με το να μου στέλνει με mail όλες αυτές τις ιστορίες για αγρίους.

Ξυπνήστε ρε. Διασταυρώνετε τα νέα που μαθαίνετε. Διαβάστε έκο. Μην τρώτε ότι σας σερβίρουν. Έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε στο νετ από το να χάνουμε χρόνο. Ουρτ!

(Τώρα, για να πω και την αλήθεια μου, υπήρξαν και λίγες φορές που σάπισα στα γέλια με φάρσες – των εεατζήδων. Σας υπενθυμίζω τους πρωκτογεύστες, τον Ευθύμη και το στραπάτσο της εσπρέσσο με τα φροντιστήρια για το «σπίτι». Αλλά ρε γαμώτο, αυτά φαίνονταν από μακριά).

Περισσότερες πληροφορίες για τα hoaxes, θα βρείτε στους HoaxBusters καθώς και στο museum of hoaxes, όπου υπάρχουν και οι σχετικές λεπτομέρειες για την παγκόσμια ημέρα πηδήματος.

Αν πάλι δε σας συγκινεί το «πήδημα», ενδέχεται και να διαβάζετε το λάθος μπλογκ.

Μανιάνα.

Υστεριόγραφο,
Τα γεγονότα στο Λονδίνο είναι καταδικαστέα, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι απ’όποιον θεωρεί την ανθρώπινη ζωή ως την ύψιστη αξία.
Βεβαίως, η κουβέντες τις επόμενες μέρες θα πληθύνουν γύρω απ’το αν αρμόζει η απαξίωση από μέρους της ελλάδας απέναντι στην ετοιμότητα των αγγλικών αρχών ως αντίποινα για την αντίστοιχη δικιά τους λόγω ολυμπιακών, για το αν οι μπους και μπλερ είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες, για το φονταμενταλισμό διαφόρων θρησκευτικών ομάδων κλπ.
Δε θ’ασχοληθώ μ’αυτά τα θέματα: το παιχνίδι παίζεται αλλού. Επιπροσθέτως, έχω πίστη στην μαλακία της ανθρώπινης φύσης.


6 απαντήσεις στο “World Jump Day, ή πως εξοργίζομαι με τα hoaxes”

 1. SlartiBartFast

  Εγώ απο την άλλη γουστάρω το hoax.
  Έιναι η απόδειξη οτι η ανθρώπινη μαλακία έχει πολλά αποθέματα ακόμα.
  Σκέψου, αν δεν είχε αποκαλυφθεί ως hoax ,εκείνη η είδηση που έλεγε οτι το σπέρμα αδυνατίζει, πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα.

 2. Mersault

  Σκέψου, αν δεν είχε αποκαλυφθεί ως hoax ,εκείνη η είδηση που έλεγε οτι το σπέρμα αδυνατίζει, πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα.

  Ρε προβοκάτορα!!! Δεν τα λένε αυτά δημοσίως!!! Τι θες; (κοινοτοπία alert) Να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια;;;;;

  :)

 3. CrazyMonkey

  Καλά που το είπες…
  Το είχα ξεχάσει.

 4. Mersault

  αγνοούσα την καταχώρησή σου.

  (Κντπ alert) Αλλά για να λέμε τα πράγματα με τ’όνομά τους, ο τζιμάκος λέει «Γαμάτε γιατί χανόμαστε» κι όχι «Πηδάτε».

  Παρανάδα.

 5. SlartiBartFast

  [Φαλλός speaking]
  Θα μπορούσαμε να ταίζουμε τον μύθο βάζοντας διάφορα πράγματα στο φαγητό τους όταν δεν έβλεπαν.
  Και επιστημονικές μελέτες (π.χ ενα το πρωί , ενα το μεσημέρι και ένα το βράδυ για καλυτερα αποτελέσματα)
  Φαντάζομαι ενα πλανήτη όλo χαμόγελα.
  [/φαλλός speaking]

 6. CrazyMonkey

  Ηταν παράφραση για να ταιριάζει με τον θέμα Mersault. Το ίδιο και η ατάκα του Καλογερόπουλου από τη «Θηλυκή Εταιρεία». ;-)