I ate his liver with some Starbuck donuts and a nice large Coke
γράφει ο SlartiBartFast μεσάνυχτα |Internetοειδή

(Λευτεράκη…I’m back)

Πώς θα σας φαινόταν ο διάλογος του «Silence of the lamps» γραμμένος απο την Coca cola και τα StarBucks? Γιατι εκεί πάει το πράμα…

Διάβαζα και συμμετείχα σε μια φορουμο-συζήτηση για την πειρατεία. Ειναι απίστευτο, τι δικαιολογίες μπορει να βρεί καποιος για να μην παραδεχτεί οτι είναι παράνομη η αντιγραφή. Αλλα, τελικά αυτο ειναι το λιγότερο. Το κακό είναι , οτι η αντιγραφομανία εξαπλώνεται εις βάρος άλλων πιο χρήσιμων και καλυτερων interneto-ασχολιών. Και αυτό οχι με βάση την δική μου προσωπική εγωιστική αντίληψη.

Οι υπέρμαχοι της πειρατείας, λένε οτι πολεμούν τους λίγους και κατέχοντες. Απο τα πιο ασήμαντα-«σιγά μην τα δώσω στην Microsoft, που δεν ξέρει τι έχει, θα το αντιγράψω και θα το δώσω σε όλο τον κόσμο»-μέχρι τα πιο τραγελαφικά-«τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε και εγώ θα δώσω λεφτά στις εταιρίες»- επιχειρήματα, είναι να απορείς πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι οι πορωμένοι των TB.

Έχουν μια open source κοινότητα στα πόδια τους, που θα μπορέσει να τους βγάλει απο το αδιέξοδο , όταν η MS αποφασίσει οτι τα windowsXP απο εδώ και πέρα θα τα παίρνεις απο τα γραφεία της και αφου κάνεις τρείς γύρους το τετράγωνο, και την γράφουν.
Βλέπουν οτι σαβουρο-παπαρούπα βγάλει το Hollywood επειδή ειναι τσάμπα.
Και μετά λένε, οτι αν δεν αντιγράψουν, θα κάνουν κακό στον εαυτό τους. Indeed.

Απο την άλλη, οι μεγαλοκαρχαρίες δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Κάποιος έδωσε ενα link ενος τυπου που έλεγε οτι το πιαρ του πιαρ έχει γίνει «point of no return». Και οτι οι εταιρίες , αργά η γρήγορα θα αρχίσουν να δίνουν τις ταινίες τσάμπα. Όλο χαρά, έκανε ο καθένας απο ένα quote για τον θρίαμβο του file sharing, και πήγαν για ύπνο. Το quote που τους ξέφυγε, έλεγε οτι για να βγάζουν τα λεφτά τους οι καρχαρίες, θα έχουν «product placements». Και φυσικά, οπως με τα περισσότερα μαιμού-τζάμπα (τηλέφωνα, τσοντο sites, προγραμματα κτλ), τελικά τρώς σαβούρα.

Άραγε θα είμαστε όλοι χαρούμενοι, αν τη μισή σκηνοθεσία την αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης και την άλλη μιση η Coca-cola; Μπορει να τρώμε σκατα, αλλα τουλάχιστον θα τα τρώμε τσάμπα!

Υ.Γ Λευτέρη, εγώ ειμαι αλήθεια λέω.


2 απαντήσεις στο “I ate his liver with some Starbuck donuts and a nice large Coke”

 1. Mersault

  Αν ήθελα να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, θα έδινα εν μέρει δίκιο σε όσους ανακατεύονται με πειρατικά.
  Όλα αυτά τα χρόνια οι ανά καιρούς κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τα προϊόντα πληροφορικής ως είδη πολυτελείας.
  Στην εκπαίδευση δεν υπάρχει η τεχνολογική υποδομή που υπάρχει στο εξωτερικό.
  Γι’αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, κατανοώ τη «λογική» του πιτσιρικά που θα πάρει κλεψιμέικο παιχνίδι αντί για ορίτζιναλ.
  Και όσο αφορά την άλλη κουβέντα, καταλαβαίνω γιατί να πάρει window$ κι όχι linux. Ο όγκος του software που βγαίνει για την πρώτη πλατφόρμα είναι πολύ μεγαλύτερος απ’αυτόν που βγαίνει για τη δεύτερη – έτσι, για να απλοποιήσω τα πράγματα.
  Δεν είναι;

 2. SlartiBartFast

  Να πώ την αλήθεια , δεν με νοιάζει και πολυ ο πιτσιρικάς. Αν και μεταξύ μας, ο πειρατής το δίνει 2 euro το παιχνίδι, και δεν νομίζω οτι καμια εταιρία θα άντεχε να το δώσει τόσο φθηνά. Οπότε η αντιγραφή δεν ειναι θέμα κόστους , είναι θέμα απληστίας. Ακόμα και αν πρόκειται να ασχοληθεί μόνο με ένα παιχνίδι ο πιτσιρικάς, θελει να έχει 100 στην ντουλάπα του.
  Αλλα, έτσι και αλλιώς δεν θα τα αγόραζε, οπότε μικρό το κακό.

  Αυτό που με ενοχλεί, είναι οτι η πειρατεία έχει δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις. Απο την μια ο κόσμος νομίζει οτι το software φυτρώνει μόνο του σε αφθονία, και η ευκολία που το αποκτά του δημιουργεί ψευτικές ανάγκες. Π.χ το «Μην ξεχάσω να πλύνω τον σκύλο», πρέπει να ανοίξεις το word για να το γράψεις; Το notepad δεν κάνει; Για να ζωγραφίσεις έναν κύκλο, πρέπει να ανοίξεις το photoshop ή το corel draw; Γιατι αντίστοιχα, για να σκουπίσεις το πρεβάζι του σπιτιού σου απο τα χώματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μπουλντόζα.

  Και αυτό κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ (η microsoft ξερει τι κάνει). Θυμάμαι την γραμματέα να ουρλιάζει «Βάλτε μου πισω το office!» επειδη της έβαλαν openoffice. Με το στανιό το έμαθε, και το χρησιμοποιεί αλλα 100 τέτοιες γραμματείς δεν μπορει να τις αντιμετωπίσεις εύκολα.

  Και τέλος, ο κίνδυνος να γίνουν όλα τσάμπα-μαιμού ειναι ορατός.
  Και η λυση ειναι το πραγματικό τσάμπα , δηλαδη το open source.