Beaujolais Nouveau to arrive: Μετράω 12 ημέρες.
γράφει ο Mersault μεσάνυχτα |Κρασίσι - μπυρωίνηΈχω μια συνήθεια από την εποχή των φοιτητικών μου χρόνων, την οποία μέχρις και σήμερα δεν έχω προδώσει.
Κάθε χρόνο λοιπόν, αγοράζω (την εποχή που κυκλοφορεί) ένα-δύο μπουκάλια μποζολέ νουβώ και τα πίνω με αγαπημένα-ο πρόσωπα-ο.
Η εποχή του είναι περίπου τώρα (νοέμβρης) και λέω περίπου διότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (όπως το κλίμα: Τη χρονιά λχ με τους καύσωνες, τότε που είχαν πεθάνει στη γαλλία γύρω στους 12000 ηλικιωμένοι, το κρασί είχε κυκλοφορήσει αρχές οκτώβρη.).
Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά και λόγω παραγωγής (ο μούστος πατιέται μέσα σε 3 ημέρες – το οποίο επιδρά στις φαινόλες) αλλά και σύνθεσης (οι τανίνες είναι πολύ ήπιες για κόκκινο κρασί συν του ότι έχει μια ωραία φρουτώδη γεύση).
Φυσικά δεν παλαιώνεται ( εξού και το «Nouveau» ) κι επιπροσθέτως πίνεται πολύ ευχάριστα και παγωμένο.
Καλά κρασιά λοιπόν και δοκιμάστε το όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα.
Εβίβα.
τετάρτη 9 νοεμβρίου '05, μεσάνυχτα
εμένα τα γλυκά κρασιά με βαράνε αλύπητα
κι εκείνα που δεν είναι γλυκά μάλλον δε μου αρέσουν…
τετάρτη 9 νοεμβρίου '05, μεσάνυχτα
Ο λευτεράκης, απ” την άλλη, πάει τους φίλους του για μπριζολέ στο ν. ηράκλειο.
Διαφορά κουλτούρας, λευτεράάκη.
πέμπτη 10 νοεμβρίου '05, μεσάνυχτα
H κουλτούρα δεν έχει να κάνει κατ’ανάγκη με την απόλαυση ενός καλού κρασισιού, δεν είναι;
Μποζολέ και μπριζολέ θέλω κι εγώ, μην με αποκλείετε παρακαλώ.
Μανιάνα.
πέμπτη 17 νοεμβρίου '05, μεσάνυχτα
Et arrive!
πέμπτη 17 νοεμβρίου '05, μεσάνυχτα
Et arrive!
πέμπτη 24 νοεμβρίου '05, μεσάνυχτα
μετρας ακόμη;;
:)
πέμπτη 1η δεκεμβρίου '05, μεσάνυχτα
μόλις τελειώσαμε το τελευταίο μας μπουκάλι στο σπίτι… εσείς;
αντε να είμαστε καλά και του χρόνου!
σάββατο 10 δεκεμβρίου '05, μεσάνυχτα
Και του χρόνου!
( Μ’ένα richebourg :p )
Εβίβα!
πέμπτη 23 νοεμβρίου '06, μεσάνυχτα
O «χρόνου» έφτασε.