Beaujolais Nouveau to arrive: Μετράω 12 ημέρες.
γράφει ο Mersault μεσάνυχτα |Κρασίσι - μπυρωίνη

Έχω μια συνήθεια από την εποχή των φοιτητικών μου χρόνων, την οποία μέχρις και σήμερα δεν έχω προδώσει.

Κάθε χρόνο λοιπόν, αγοράζω (την εποχή που κυκλοφορεί) ένα-δύο μπουκάλια μποζολέ νουβώ και τα πίνω με αγαπημένα-ο πρόσωπα-ο.
Η εποχή του είναι περίπου τώρα (νοέμβρης) και λέω περίπου διότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (όπως το κλίμα: Τη χρονιά λχ με τους καύσωνες, τότε που είχαν πεθάνει στη γαλλία γύρω στους 12000 ηλικιωμένοι, το κρασί είχε κυκλοφορήσει αρχές οκτώβρη.).
Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά και λόγω παραγωγής (ο μούστος πατιέται μέσα σε 3 ημέρες – το οποίο επιδρά στις φαινόλες) αλλά και σύνθεσης (οι τανίνες είναι πολύ ήπιες για κόκκινο κρασί συν του ότι έχει μια ωραία φρουτώδη γεύση).
Φυσικά δεν παλαιώνεται ( εξού και το «Nouveau» ) κι επιπροσθέτως πίνεται πολύ ευχάριστα και παγωμένο.

Καλά κρασιά λοιπόν και δοκιμάστε το όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα.

Εβίβα.


9 απαντήσεις στο “Beaujolais Nouveau to arrive: Μετράω 12 ημέρες.”

  1. Λευτεράκης #8

    εμένα τα γλυκά κρασιά με βαράνε αλύπητα
    κι εκείνα που δεν είναι γλυκά μάλλον δε μου αρέσουν…

  2. yatiohi

    Ο λευτεράκης, απ” την άλλη, πάει τους φίλους του για μπριζολέ στο ν. ηράκλειο.

    Διαφορά κουλτούρας, λευτεράάκη.

  3. Mersault

    H κουλτούρα δεν έχει να κάνει κατ’ανάγκη με την απόλαυση ενός καλού κρασισιού, δεν είναι;

    Μποζολέ και μπριζολέ θέλω κι εγώ, μην με αποκλείετε παρακαλώ.

    Μανιάνα.

  4. spiros

    Et arrive!

  5. spiros

    Et arrive!

  6. diotima

    μετρας ακόμη;;

    :)

  7. xilaren

    μόλις τελειώσαμε το τελευταίο μας μπουκάλι στο σπίτι… εσείς;

    αντε να είμαστε καλά και του χρόνου!

  8. Mersault

    Και του χρόνου!

    ( Μ’ένα richebourg :p )
    Εβίβα!

  9. Επισκέπτης

    O «χρόνου» έφτασε.